Waarom en Hoe Kleine Baasjes staat voor Duurzaamheid.

Waarom en Hoe Kleine Baasjes staat voor Duurzaamheid.

Duurzaamheid is al jaren een 'hot topic'. En dat is zeker terecht! Ik weet nog dat mijn moeder en oma vroeger er al veel meer mee bezig was dan andere mensen. Dat zag ik al aan het meenemen van een eigen tas als we gingen winkelen. De broodzakjes werden bewaard om hergebruikt te worden. Als we dan toch een plastic tasje kregen dan werd het ook zeker niet weggegooid. En dan nog de lidmaatschappen op de groene tijdschriften. Ook deden wij alles op de fiets omdat wij heel lang geen auto hebben gehad. Eigenlijk werd het al met de paplepel ingegoten om duurzaam na te denken. En dit realiseer je je natuurlijk pas als je zelf volwassen bent en kinderen hebt ;)

 

Wij zijn er zelf thuis ook mee bezig. Ook ik bewaar de broodzakjes ;) Wij hebben een elektrische auto en onze tweede auto delen wij met vrienden. Als het even kan fiets ik in plaats van met de auto. Wij hebben zonnepanelen en de was hangen we buiten zodra dat kan. En ja, 's avonds toch maar een extra dekentje op de bank in plaats van de verwarming een standje hoger te zetten. Daarnaast vind ik het belangrijk om duurzaam met kleding om te gaan. Kleding die ik zelf niet meer draag, gaat naar de kringloop of een tweedehands kledingwinkel. Te kleine kleding van de kinderen geven we vaak weg als het nog een tweede ronde mee kan.

 

Dit vraag ik ook van mijn klanten! Gooi te kleine kleding niet weg maar geef het weg, bewaar het voor je tweede of volgende kindje of verkoop het. De babykleding en kinderkleding van Kleine Baasjes is van zulke goede kwaliteit dat het vaak nog wel een paar rondes mee kan, dus maak daar ook gebruik van.

 

In mijn werk met Kleine Baasjes komt duurzaamheid ook overal terug. De stroom komt van zonnepanelen, ik werk aan huis dus geen kosten van mijn eigen transport, de pakketjes worden met de fiets naar de post gebracht en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

 

De materialen die ik gebruik worden ook zorgvuldig en duurzaam ingekocht. Ik koop niet teveel in zodat ik geen magazijnruimte nodig heb. De stoffen die ik inkoop hebben allemaal een keurmerk. Dit is het GOTS of Oeko Tex keurmerk. In het kort staat GOTS zowel voor milieu als mens en Oeko Tex staat vooral voor milieu. 

 

Als jij babykleding of kinderkleding bij Kleine Baasjes bestelt, is de kans groot dat ik het nog moet maken. Zo ga ik zo duurzaam mogelijk om met de stoffen en blijft er weinig aan restanten over. En tuurlijk maak ik ook voorraden voor beurzen en markten maar dit is zo weinig vergeleken met de grote merken. En als er iets overblijft wordt dit nooit weggegooid! Mocht niemand het willen kopen bij mij dan gaat het uiteindelijk naar een goed doel waar mijn kleding vaak dankbaar wordt ontvangen.

Terug naar blog